A rendvédelmi szervek szervezeti kultúrájának aktuális kérdései - Pirger, Tamás (Magyar Rendészet, 2015)
A szerző a tanulmány elején rövid bevezetést nyújt a szervezeti kultúra tárgykörébe, és bemutatja az erős szervezeti kultúra ismérveit annak előnyeivel, majd a bürokratikus szervezeti kultúra jellemzőit, illetve annak előnyeit és hátrányait. A tanulmány legfőbb célja azonban az, hogy egy kérdőíves vizsgálat statisztikai elemzésének ismertetésével feltárja a hivatásos állományú rendvédelmi dolgozók véleményét és javaslatait a rendvédelmi szervek szervezeti kultúrájával kapcsolatban, a működési hatékonyság aspektusából.