Rendészet, tudomány, doktori iskola - Kerezsi, Klára; Pap, András László (Magyar Rendészet, 2015)
A szerzők elsőként a rendészettudomány tudományrendszertani helyét, tárgyát, feladatát, módszertanát és fontosabb fórumait ismertetik, majd a rendészeti felsőoktatás és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán létrehozni kívánt Rendészettudományi Doktori Iskola szakmai és tudományos hátterét, filozófiáját és működésének alapelveit mutatják be.