A biometrikus azonosításhoz kapcsolódó averziók feltárására lefolytatott kutatás - Földesi, Krisztina (Magyar Rendészet, 2015)
A biometria 21. századi technikai vívmányinak első számú felhasználási területe a rendészeti célú alkalmazás. Az Európai Unióban, a tagországok belső működésében célként megfogalmazott „biztonság, szabadság, jog” térségének megteremtéséhez elengedhetetlen az ott mozgó személyek személyazonosságának minden kétséget kizáró megállapítása. A biometrikus azonosítók alkalmazásával gyors, megbízható és hitelt érdemlő módon nyílik lehetőség a személyazonosításra. A kérdés csupán az, hogy a biometrikus módszereket a társadalom milyen mértékben fogadja el.