A reintegrációs tisztek rendészeti képzésének fejlődési íve - Forgács, Judit (Magyar Rendészet, 2021)
A szolgálati beosztásokhoz kapcsolódó képzésnek a szakmai szocializáció több területén kiemelt szerepe van. Az egyén számára ideálisnak mondható képzés alapozza meg leginkább a törvényes szolgálatellátáshoz szükséges szakmai magabiztosságot, kezdeményezőkészséget, kreativitást, felelősségtudatot, az önálló mérlegelési körben való döntést és támogathatja a szervezeti lojalitás kialakulását és elmélyülését. A reintegrációs tisztek esetében fokozott jelentőséggel bírnak a képzés minőségi mutatói. Dolgozatomban, a jelenlegi rendszer ismertetését megelőzően vizsgálom meg a képzési rendszer elmúlt évtizedeit.