A drónhasználat jogi szabályozásának nemzetközi trendjei és hazai helyzete - Rottler, Violetta (Magyar Rendészet, 2019)
A magánbiztonsági ipar átalakulóban van. Néhány szegmensében alapvető és precedens nélküli paradigmaváltáson megy keresztül. A kombinált biztonsági megoldás (élőerő + elektronikus védelem) a trend világszerte, és a drónoknak egyre növekvő szerep jut ebben. E tanulmány célja, hogy rövid áttekintést nyújtson a szabályozás hazai helyzetéről, az Európai Unió drónszabályozási folyamatáról, valamint exemplifikatív módon külföldi jó megoldásokat vonultasson fel. Véleményem szerint a drónok rendészeti alkalmazása a fejlődés egyik iránya, figyelmet kell fordítani a megfelelő normák kialakítására, ebben segíthet a nemzetközi szabályozási trendek megismerése.