Magánbiztonsági tevékenység a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet szempontjából - Szabó, László András (Magyar Rendészet, 2019)
A cím egy olyan a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet értelmez, amelyben a magánbiztonságnak, a vagyonvédelmi iparágnak nincs törvényben előírt feladata. Menekültek nem tartózkodnak Magyarország területén, úgy mint azt 2015-bentapasztaltuk. Ennek az állapotnak a jövőbeni lehetősége nem kizárható. Az állami szervezetek a határőrizetből eredő folyamatos létszámhiány miatt partnereket keresnek. Tanulmányomban a magánbiztonság feladatait dimenziók szerint elemzem, mindezt a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet szempontjából.