A fogvatartottak jogviszonyának változásai az új büntetés-végrehajtási törvényben, különös figyelemmel az egészségügyi helyzetre - Várnagy-Tóth, Mariann (Magyar Rendészet, 2016)
Tanulmányom arra keresi a választ, hogy a büntetés-végrehajtás során az emberi jogok korlátozása maga után vonja-e az alapvető jogok csorbítását. Bemutatom az egészségügyi ellátáshoz való jog változásait az új büntetés-végrehajtási törvényben. Sorra veszem a speciális problémákat, mint a pszichológiai ellátás hiányosságait, a túlzsúfoltságot és más, a börtön jellegéből adódó problémákat. Végül a reszocializáció feltételeit keresem, s ehhez segítségül hívom egy empirikus kutatás tanulságait.