Az embercsempészés új trendjei - Molnár, Ákos; Peczöli, Ákos (Magyar Rendészet, 2016)
A szerzők célja az embercsempészés bűncselekményének elemző bemutatása és kontextusba helyezése az európai migráns- és menekültválsággal összefüggésben. A dolgozat kitér a jogi, a gazdasági és a rendészeti vonatkozásokra is.