Az emberkereskedelem tárgyi súlyának társadalmi megítélése - Kubisch, Károly (Magyar Rendészet, 2016)
Az emberkereskedelem tárgyi súlyát a társadalmi megítélés nem hűen tükrözi. A területen tevékenykedő civil szervezetek alulfinanszírozottak, s szakmai ismeretek híján az adott bűncselekmény tárgyi súlyának valós megítélését nem képesek közvetíteni a társadalom felé. Ezeket a hiányosságokat tárja fel az USA külügyminisztériumának éves jelentése és a 1351/2013. Korm. határozat négyéves stratégiai dokumentuma is. A vonatkozó szabályok alkalmazását vizsgálva egy empirikus kutatáson alapuló kérdőívvel arra kerestem a választ, hogyan képes értelmezni, alkalmazni, elhatárolni a civil szervezeti dolgozó a jogszabályokat.