A felismerésre bemutatás lehetőségei a számítástechnikai fejlődés tükrében - Győri, László (Magyar Rendészet, 2016)
A felismerésre bemutatás jelentősége megnő, amikor valamely tárgy vagy személy azonosítása tárgyiasult elváltozások révén nem lehetséges. Ilyenkor teret nyer az objektumok emléknyomok alapján történő azonosítása, amely azonban jóval több hibaforrást rejt magában, mint az anyagi jellegű elváltozások alapján történő azonosítás. Az egyes hibaforrások kiküszöbölését segíthetik elő a számítástechnikai fejlődés vívmányai.