A drónok használatának hazai szabályozása - Gyaraki, Réka (Magyar Rendészet, 2016)
Az elmúlt években egyre szélesebb körben terjedtek el világszerte azok a távirányítású, pilóta nélküli repülőgépek, amelyek nemzetközi szabályozása igen eltérő: néhol egyáltalán nincs, máshol pedig — ahogy hazánkban is — hiányos. A drónok felhasználása végtelen számú lehetőséget rejt magában (kereskedelmi, hobbi-/rekreációs, állami, rendészeti célú). A jogi szabályozatlanság azért is jelent problémát, mert ezek a technikai berendezésekkel felszerelt eszközök hazánkban is egyre népszerűbbekké válnak, és alkalmazásuk jogsértéseket valósíthat meg. A tanulmány első része a magyarországi szabályozatlanság kérdését tekinti át, különös tekintettel az adatvédelemi problémákra, míg a második részből a külföldi szabályozás ismerhető meg.