Személyvédelem az állami rendészetben – körkép és helyzetértékelés - Nagy, Tamás (Magyar Rendészet, 2019)
A tanulmány célja, hogy bemutassa és pozicionálja a személyvédelem aktuális szereplőit az állami rendészeten belül. Ennek keretében a mű magában foglalja e szervek és intézmények – különböző szempontok szerinti bemutatását és összehasonlítását, beleértve a legmarkánsabb hasonlóságokat és különbségeket is. Bár a mű megközelítése alapvetően elméleti jellegű, ezt – különböző példákon keresztül több gyakorlati elem is kiegészíti, amely a téma könnyebb megértését hivatott elősegíteni. Az előbbiek mellett a tanulmány fontos részét képezi egy rövid történeti összefoglaló is, amely a személyvédelem normatív hátterének fejlődését mutatja be a rendszerváltás óta eltelt időszakban.