Önkormányzati rendészeti modellek - Bacsárdi, József (Magyar Rendészet, 2018)
Az egyes külföldi önkormányzati rendészeti megoldások összehasonlító elemzésével öt nagyobb önkormányzati rendészeti modellt lehet megkülönböztetni. Az egyes önkormányzati rendészeti modellek egy-egy kiválasztott külföldi állam (Finnország, Szlovénia, Franciaország, Ausztria) önkormányzati rendészetének vázlatos ismertetésével kerülnek bemutatásra, kiemelve az egyes modellek hazai önkormányzati rendészethez képest meghatározó főbb vonásait.