Még mindig ugyanazok a problémák… A rendőri erkölcs statikussága a közszolgálati etika tükrében - Nándori, Nikoletta Petra (Magyar Rendészet, 2016)
A rendőrség mint szervezet működése, megítélése szempontjából döntőek a rendőrségi szerepek és ezekhez kapcsolódó rendőri, rendőrségi morál. A társadalmi folyamatok szükségessé teszik az erkölcs megújulását is, amely a mi esetünkben az előző évtizedek etikai hiányának pótlását is magában foglalja. A rendőri állományt érintő erkölcsi/etikai problémák közül az általam legfontosabbnak ítélteket tárom fel rendőri vélemények (154 esetleírás) alapján. Az említett témák: a jog és az erkölcs viszonya, a hatalom gyakorlása és a vezetők, a korrupció, valamint az előítéletesség. Ezekhez médiából ismert példákat kapcsoltam.