A rend vagy a káosz joga? - Árva, Zsuzsanna (Magyar Rendészet, 2016)
A közigazgatási szankciórendszer területén az egyik legfontosabb változás a szubjektív szankciók eltolódása az objektív szankciók irányába. A folyamatot a 2012. évi II. törvény tovább gyorsította, egyrészt azzal, hogy a cselekmények száma jelentősen lecsökkent, másrészt azáltal, hogy a jogterület koncepcionálisan eltávolodott a közigazgatási büntetőjogi gyökerektől, és számos terminológiai, illetve dogmatikai ellentmondás terheli. A tanulmány ezen folyamatot és az ellentmondásokat kívánja bemutatni, és ráirányítani a figyelmet arra, hogy a jogterület koncepcionális rendezése alapvető fontosságú lenne.