A migrációs hullám kezelésének interkulturális megközelítése. A rendőrség kulturális ismeretbővítésének szükségessége - Pesti, Tünde (Magyar Rendészet, 2016)
A felgyorsult migrációs folyamat által elkerülhetetlenné vált a magyar rendőrség számára az arab, főként a szír kultúrával való találkozás. A magyar rendőrséget mielőbb fel kell készíteni egy jövőbeli, az EU-kvótarendszer által megerősödött arab kisebbségre. A cikk célja a magyar és szír kultúra összehasonlítása egy lehetséges jövőbeli együttműködés és a biztonságos jövő érdekében.