A magyar rendőrség egyenruházata, felszerelése és fegyverzete II. (1896—1909) - Androvicz, Gábor (Magyar Rendészet, 2016)
Jelen írás a második része egy átfogó tanulmánysorozatnak, amely a magyar rendőrség 1861 és 1945 között rendszeresített egyenruháit, felszerelését és fegyverzetét mutatja be. E témában — néhány résztanulmánytól eltekintve — ez idáig nem készült átfogó rendészettörténeti munka. Az ezzel kapcsolatos források között nem csupán a korabeli, részletes és taxatív egyenruha-szabályzatok, hanem a rendelkezésre álló rendőrségtörténeti monográfiák és a rendőri szaksajtó idevonatkozó anyagai is szerepelnek.