A magyar rendőri szaksajtó kezdetei: a Közbiztonság - Abonyi, Magdolna (Magyar Rendészet, 2016)
A sajtótörténeti kutatások fontos forrásként szolgálnak minden tudománytörténettel foglalkozó szakember számára, így van ez a rendészettudomány esetében is. Közismert tény, hogy az első magyar nyelvű rendőri szaklap az 1869-ben Forster József szerkesztésében megjelent Közbiztonság volt. A tanulmány célja, hogy bemutassa a lap indulásának körülményeit és rövid történetét, a rendészettörténeti szempontból fontosabb cikkeket, valamint a lap megszűnéséhez vezető Thaisz–Forster-féle sajtópert.