A személyiségjegyek és a szervezetek típusai közötti kapcsolat vizsgálatának tervezése információbiztonsági aspektusból - Erdősi, Péter Máté (Magyar Rendészet, 2016)
Az IT-biztonságnak a technikai oldalon túl van egy másik vetülete is, a biztonsági kultúra, amely az emberi viselkedés oldaláról közelíti meg a biztonságot. Megfigyelhető, hogy különböző szervezetekben más attitűddel rendelkező vezetők lesznek sikeresek, ebből adódott a kérdésfeltevés, hogy létezik-e összefüggés a szervezetek típusai, a vezetők attitűdjei és a szervezeti biztonsági kultúra között. A kutatás első lépéseként arra a kérdésre keressük a választ, hogy létezik-e bármilyen összefüggés a szervezetek típusai és a vezetők személyiségjegyei között.