A migráció hatása a közigazgatásra - Szabó, László András (Magyar Rendészet, 2017)
A jelenkori migrációs hullám, mely Magyarországot 2015 tavasza óta sújtja, komoly erőpróbára készteti a hazai rendvédelmi szerveket és a magánbiztonságban tevékenykedő szakembereket. A migrációs hullám folyamatosan elszívja a rendőri állományt, ezzel létszámhiányt és biztonsági vákuumot okozva. Az állami szervezetek heroikus munkát végezve próbálnak meg helytállni, és ezzel párhuzamosan partnereket keresni, illetve kiegészítő rendészeti feladatokat ellátó szervezetekkel stratégiai partnercégben a helyzetet kezelni. Ezt a törekvést mutatom be a rendőrség, az önkormányzati rendészet / közterület-felügyelet, a polgárőrség és a magánbiztonság vizsgálatán keresztül a kockázati tényezők és veszélyforrások számbavételével.