Az új büntetőeljárási törvény várható hatásai a rendőrségi gyakorlatra - Nagy, Richárd (Magyar Rendészet, 2017)
Az új büntetőeljárási törvény tervezetének egyik reformja az új nyomozási modell kialakítása, amely a nyomozást két fő szakaszra osztja, a felderítésre és a vizsgálatra. E szakaszokban a tervezet egyértelműen elhatárolja a feladatés a felelősségi köröket, valamint az ezekhez kapcsolódó eszközrendszereket az ügyészség és a nyomozó hatóság között. Az új modell alkalmas lehet a büntetőeljárások hatékonyságának és időszerűségének javítására.