Kilépés a börtönből – andragógiával a reintegrációért - Molnár, Attila Károly (Magyar Rendészet, 2017)
Magyarországon mintegy 18 000 ember tölti szabadságvesztés-büntetését, és a szabadulóknak több mint 50%-a ismét börtönbe kerül. Az elítéltek hiányoznak a családokból, kint rekednek a munkaerőpiacról. Társadalomtól való eltávolodásuk a szabadulásuk utáni visszailleszkedést nehezíti. Doktori kutatásom célja egy programfejlesztés felnőtt fogvatartottak motiválására annak érdekében, hogy ők maguk is szerepet vállaljanak saját reintegrációjuk sikeres megvalósításában.