Információáramlás a rendvédelmi szervek között a 21. századi biztonsági kockázatok tükrében - Csege, Gyula (Magyar Rendészet, 2017)
A 21. századi biztonsági környezet jelentős változáson megy keresztül a megjelenő kockázatok természete miatt. Az Európai Unióban és hazánkban is megjelentek olyan veszélyek, amelyek miatt új eljárások, gyors és hatékony információáramlás szükséges. Nemzetközi szinten a migrációval és a terrorizmussal kapcsolatos információcsere jelent olyan kihívást, melynek megoldása lassú és nehézkes folyamat. A nemzetközi szint a nemzeti szint nélkül elképzelhetetlen, és ez a terület igen fontos tartalékokat rejthet. Magyarországon olyan jelzőrendszeri struktúrára lehet igény, amely a tranzitországjelleg mellett teremti meg a biztonsági környezet hazai és szövetségi feltételeinek keretét.