A rendészeti folyóiratok hatása a rendészettudományra - Sallai, János (Magyar Rendészet, 2017)
A magyar rendészettudomány kialakulásában meghatározó szerepet töltött be minden időszakban az aktuális rendészetelméleti szakfolyóirat. Az első rendészeti szaklapunk már az állami rendőrség megjelenése előtt Közbiztonság címen lehetőséget biztosított rendészeti szakmai cikkek közzétételére. A rendészeti elméleti és gyakorlati szaklapok fontos forrásként voltak jelen a rendészeti képzésben, és fórumot teremtettek a tudományos viták lefolytatásához, magas színvonalon írt rendészeti szakmai publikációk rendészet művelőihez való eljuttatásához.