A fantázia szerepe a szexuális emberölésekben - Lehoczki, Ágnes (Magyar Rendészet, 2017)
A szexuális emberölés a szexuális agresszió legextrémebb és igen ritka formája. Számos esetben az ilyen cselekmények szinte egyenes következményei és kiterjesztései a tettes fantáziavilágának. A tanulmányban a fantázia által betöltött szerepet vizsgáljuk meg szexuális emberölést elkövető személyek életében és cselekményében. A deviáns szexuális fantázia kialakulását és funkcióit, és a fantáziálástól a cselekményig vezető utat részletezzük. Végül arra világítunk rá, hogy mindezek az ismeretek hogyan hasznosíthatók a profilalkotásban és a büntetés-végrehajtásban.