A Közös Európai Menekültügyi Rendszer előrejelzési képességének jellemzői - Urbán, Ferenc (Magyar Rendészet, 2017)
A tanulmány összefoglalja az Európai Unió irreguláris és menekültügyi statisztikára vonatkozó adatgyűjtési gyakorlatát. Bevezeti az olvasókat az adatgyűjtés szervezeti keretének és gyakorlatának legfontosabb jellemzőibe, továbbá ismerteti az irreguláris és menekültüggyel összefüggésben álló migrációra vonatkozó kockázatelemzés elméletét és néhány az Európai Unióban bevett gyakorlatát.