Gyermekrablás a Hallo bárnál (Budapest, 1987. december 23.) - Tóth, Eszter Zsófia (Magyar Rendészet, 2017)
1987. december 23-án Budapesten a Hallo bár elől elraboltak egy két hónapos csecsemőt. A nyomozás eredményesen zárult, mikor 1988. október 11-én a gyermeket épségben megtalálták és visszaadták a szüleinek. Tanulmányomban eddig feltáratlan levéltári források alapján feldolgoztam a nyomozást, és az eset társadalomtörténeti hátterét. Sajátos látleletet kapunk az 1980-as évek végének világáról. A rendőrség példaszerű nyomozást folytatott, mindent megmozgatott a sikerért.