A bűnüldözés előtt álló digitális kihívások - Simon, Béla (Magyar Rendészet, 2017)
Ez a tanulmány célul tűzte ki, hogy áttekintést adjon arról, hogy a bűnüldöző szervek számára milyen kihívásokat jelentenek az információs forradalom által generált új jogviszonyok és lehetséges visszaélések. A kutatás módja a nemzetközi irodalom átvizsgálása és annak összevetése a magyarországi gyakorlattal. A cikk következtetései szerint fontos többek között a feladatmegosztáson alapuló nemzetközi együttműködés fejlesztése, a legjobb gyakorlatok átvétele, az offenzív hírszerzési munka, a kiterjedt bűnmegelőzési tevékenység és az információs biztonság előtérbe helyezése a piaci szereplőknél.