Nyomozástámogatás – bűnügyi profilalkotás - Hegedűs, István Gábor (Magyar Rendészet, 2019)
Jelen publikáció olyan témával foglalkozik, amely módszer eredményessége és alkalmazhatósága nagyban megosztja a gyakorlati szakemberek véleményét. E módszer egy bűnügyi elemző-értékelő tevékenység, amely segít leszűkíteni a lehetséges elkövetők körét, amellyel elősegíti a nyomozás további folyamatát és annak lehetséges irányát, tehát nyomozás-támogató szerepe van. Olyan esetekben, amelyeknél egyrészt sorozatjellegről beszélhetünk, másrészt pedig nem ismert az elkövető.