Lélektani folyamatok és ezek következményei a szülők kapcsolatának felbomlása során - Visontai-Szabó, Katalin (Magyar Rendészet, 2018)
Napjainkban a házasságok és általában a párkapcsolatok bomlékonyabbak, mint valaha. Ennek következtében egyre több gyermek tapasztalja meg szülei kapcsolatának megszűnését. A család szétesése mindenkit megvisel, rövid és hosszú távon is negatív hatást gyakorol a személyiségfejlődésre. A téma a társadalom jelentős részét érinti, így fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy a kapcsolat megszűnése következtében milyen érzelmekkel és nehézségekkel kell megbirkózni. A tanulmány külön elemzi a gyermekek és a felnőttek, a fiúk és a lányok, valamint az egyes életkori csoportok érzelmi reakcióit, hiszen az átfedések ellenére jelentős eltérések tapasztalhatók.