Az elektronikus bizonyítás alapvető dogmatikai kérdései - Gácsi, Anett Erzsébet (Magyar Rendészet, 2018)
A társadalomtudományok a 20. század közepétől intenzíven érdeklődnek a technológiának a társadalomra gyakorolt hatása iránt. Nincs ez másként a jogtudományban és azon belül a büntető eljárásjog tudományában sem. A jelzett területen több érezhető hatása van a technológiának, a digitális eszközöknek, ezek egyike az elektronikus bizonyítás (és bizonyíték) problematikája, amelynek megjelenése a hagyományos eljárásjog-dogmatikai kérdések átgondolását, azonban nem feltétlenül az újraszabályozását igényli. Tanulmányomban az elektronikus bizonyításnak a hatályos és az új büntetőeljárási törvényben való szabályozását, az ennek során felmerülő kérdéseket vázolom fel.