A büntetőeljárásban alkalmazható agyi ujjnyomat (brain fingerprinting) vallomás-ellenőrzési módszer, és annak neurobiológiai alapja, a P300 agyhullám - Czobor, Pál; Kakuszi, Brigitta; Fantoly, Zsanett; Bitter, István; Budaházi, Árpád (Magyar Rendészet, 2018)
A tanulmány célja a brain fingerprinting (agyi ujjnyomat) módszerének áttekintése, és a módszer potenciális alkalmazási lehetőségeinek, illetve felmerülő problémáinak bemutatása az emberi agyban elrejtett információ (azaz elrejtett agyi emléknyomok) feltárása területén. Munkánkban bemutatjuk a brain fingerprinting módszer alapjául szolgáló agyhullám, a P300 legfőbb jellemzőit, és áttekintjük, hogy ezek a jellemzők miként teszik lehetővé, hogy a P300 potenciál segítségével elrejtett memóriatartalmat (azaz elrejtett információt) detektáljunk.