Mészárlás a paradicsomban — Drogháború a Fülöp-szigeteken - Petz, Dávid (Magyar Rendészet, 2018)
A nemzetközi sajtó felkapott témájává vált a Fülöp-szigeteki Köztársaság új elnökének, Rodrigo Dutertének drogpolitikája, ami valójában egy brutális fellépést jelent mind a kábítószer terjesztőivel, mind a használóival szemben. Milyen volt a Fülöp-szigeteken a kábítószeres bűnözés Duterte elnöksége előtt, és milyen változások történtek az „operation double-barrel” kihirdetése után? Hány áldozata van, és mennyien kerültek börtönbe? Hogyan viszonyul ehhez a filippínó társadalom, a globális politika jelentős szereplői és a nemzetközi szervezetek? A szerző e kérdésekre keresi a választ.