A 3. sz. tanú nyilatkozata: Válasz Balla Zoltánnak a Képzeletbeli keresetlevél a bírósághoz című publikációjára - Sallai, János (Magyar Rendészet, 2025)
Több mint fél évtizede jelent meg a Rendészettudományi szaklexikon, amelyre sajátos módon, egy képzeletbeli keresetlevél formájában reflektált Balla Zoltán. A tanulmány kísérletet tett a lexikon elkészítésének történelmi hátterének bemutatására. Aki a tudomány, a könyvek világában él, az tudja, hogy a nyomdába adott kézirat manapság már a kinyomtatáskor magában hordozza az avulás jelenségét, ezért a szerző is egyetért a Rendészettudományi szaklexikon szócikkeinek felülvizsgálatával, egy javított vagy teljesen új lexikon kiadásával.