Mérföldkőnek számító jogesetek, avagy rendészeti tárgyú esettanulmányok az Amerikai Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának gyakorlatából - Fantoly, Zsanett (Magyar Rendészet, 2025)
A tanulmány az Amerikai Egyesült Államok rendészeti tárgyú eseti döntései közül azokat vizsgálja, amelyek meghatározó jelentőségűnek bizonyultak az USA későbbi jogfejlődése szempontjából. Az alapjogi garanciák kiépülésének folyamatát leginkább az USA negyedik alkotmánykiegészítése szempontjából mutatja be és vázolja fel; továbbá elemzi a vonatkozó jogértelmezési problémákat, amelyek hasznos értelmezési iránymutatásként szolgálhatnak a kontinentális európai és a hazai cselekmények rendészeti tárgyú vizsgálata során egyaránt.