A Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács tudományszervezési tevékenységének fejlődése az elmúlt két évtizedben - Bognár, Balázs Lajos; Kiss, Péter (Magyar Rendészet, 2024)
A Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács (KTT) a katasztrófavédelmi szervezet megalakításától kezdve végzi tudományszervező, fejlesztő-kutató és vezetői döntéstámogatói tevékenységét, a Belügyi Tudományos Tanács felügyelete és koordinációja mellett. A működés mellett a KTT rendészettudományi kapcsolódását, valamint tudományszervezési feladatainak fejlődését elemezzük. Kutatásainkat követően a munkát a témában releváns jogszabályok, a belső normák és a KTT 2001-igvisszanyúlóan kiadott munkatervei és beszámolói elemzése alapján végeztük el, és rendszereztük a tudományszervezéssel kapcsolatos gondolatainkat, helyet kapott fontos és állandó tevékenységeinek és a nóvumoknak az ismertetése is. A KTT fejlődését mutatja, hogy a katasztrófavédelem vezetői, szakemberei számára olyan proaktív kutatói hátteret biztosít, amely a jelen és a jövő kutatóinak a felmerülő problémákat minél szélesebb spektrumon mutatja meg, és lehetőséget biztosít a kellően tudományos alaposságú vizsgálatokhoz, egyúttal kapcsolódási pontokat nyújt a rendészettudomány többi ágához is.