A rendészettudomány helyzete két évtized távlatában - Boda, József (Magyar Rendészet, 2025)
A rövid tanulmány a magyar rendészettudomány két évtizedes fejlődését kívánja bemutatni a teljesség igénye nélkül. Egy vázlatos történeti áttekintés után a rendészettudomány hivatalos és társadalmi művelőit ismerteti. Külön részben foglalkozik a Magyar Rendészettudományi Társaság, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kara és a Rendészettudományi Doktori Iskola feladataival és a tudományterületen végzett tevékenységével.