Rendészet és közigazgatás – közigazgatáselméleti szempontból - Lapsánszky, András (Magyar Rendészet, 2023)
A rendészet fogalma, a rendészet közigazgatással való viszonya és a legitim erőszak-alkalmazás kérdése körében vizsgálódom, illetve a hírközlési igazgatásnak a rendészettel való néhány kapcsolódási pontjára és a rendészeti igazgatásban azonosított egyes jellemzőknek a hírközlési igazgatásban megjelenő gondolati párhuzamosságaira térek ki.