Sokszínű Kar Konferencia V.: – Újból megrendezték az Idegennyelvi és Szaknyelvi Lektorátus multidiszciplináris eseményét - Ürmösné Simon, Gabriella; Kovács, Éva; Kudar, Mariann (Magyar Rendészet, 2024)
A tanulmány a Sokszínű Kar multidiszciplináris konferenciasorozat ötödik rendezvényének előadásait mutatja be kivonatolt módon. A konferencia előadói olyan témaköröket vonultattak fel, mint a képzésfejlesztés az NKE-n, a papaver somniferum, a raszternyomozás, a lengyel tisztképzés, a településbiztonságimenedzser-képzés, a nyelvi ujjnyomok és a forenzikus nyelvészet, továbbá a magánbiztonság. Egyetemünk doktori hallgatói bemutathatták legfrissebb kutatási eredményeiket, bővebben hallhattunk a digitális oktatás, az intézkedéstaktikai képzés, a fizikai alkalmassági, és a kriminalisztikai szakértők képzését érintő aktualitásokról. Előadóink ízelítőt adtak kvantumszámítógépek világa, a csalás, a fegyvertartás, a helyszíni szemle, az ingatlan-adásvétel és a deepfake jelenségének izgalmas kérdéseiről. A kannabisz legalizálását, az angol biztonságtechnikai szaknyelv oktatását, a szolgálati kutyákat és az olimpiai bajnokok talentumföldrajzát is górcső alá vették az előadók.