Aktuális kihívások és kockázatok a magánbiztonság területén a digitalizáció korában: Biztonságos intézmény alprojekt - Erdős, Ákos; Rottler, Violetta; Kiss, Lehel (Magyar Rendészet, 2023)
Jelenkori társadalmunkban a modernizáció és digitalizáció komoly lehetőségeket rejt magában a biztonságszolgáltatás különféle állami és piaci résztvevői számára, egyszersmind újszerű kihívásokat is teremt. Tanulmányunkban egy kvantitatív kutatás eredményeit mutatjuk be, amely során arra kerestük a választ, hogy Magyarországon a magánbiztonsági szektor piaci szereplőinek különböző szintű vezetői jelenleg milyen természetű szakmai kihívásokkal szembesülnek, illetve milyen súlyúnak érzik ezek jelenlétét a napi gyakorlatban. A kutatásban összesen 45 fő (n = 45) vagyonvédelmi feladatokat ellátó vezető vett részt. A válaszadók többsége (40,0%) az ipari szektor valamely meghatározó piaci vállalatánál tölt be vezető beosztást. A kutatás eredményei szerint, a vizsgálatban részt vevő biztonsági vezetők körében általánosságban a legnagyobb terhet az általuk vezetett munkavállalók irányítása jelenti, illetve a humán erőforrás minősége, képességeinek és tudásának hiányosságai képezik a legnagyobb szakmai kihívást, valamint kockázatot a mindennapi munkavégzés során.