Fejlesztések és fejlesztési víziók az önkormányzati rendészet területén: Biztonságos Település alprojekt - Bacsárdi, József; Christián, László; Hermann, Gábor; Lippai, Zsolt; Veress, Zoltán (Magyar Rendészet, 2023)
Az elmúlt években önkormányzati rendészeti kutatássorozat keretében feltártuk az önkormányzati rendészet területén jelen lévő anomáliákat, problémákat. A feltárt problémák egy része megfelelő szakmai támogatással, jogalkalmazói szinten kezelhető, amihez a Biztonsági Technológiák Nemzeti Laboratórium alprojektjeként a „Biztonságos Települések” alprojekt keretében létrejött részeredmények megfelelő alapot szolgáltatnak. Ahhoz, hogy e részeredmények hasznosulni tudjanak, egyfajta jövőbeli vízió felvázolása elengedhetetlen.