Módszertani ajánlás: A települési közbiztonsági és bűnmegelőzési stratégia kidolgozásához - Christián, László; M. Toronykőy, Márta; Polyák, Zsolt (Magyar Rendészet, 2023)
Magyarország közbiztonsági helyzete az egyes települések tényleges biztonságának megítélése szerint alakul. Nem mindegy tehát, hogy az egyes közigazgatási egységek biztonsági szintje milyennek ítélhető meg.