A Black Lives Matter mozgalom és a közösségi rendészet - Kovács Szitkay, Eszter (Magyar Rendészet, 2021)
Az írás a „Black Lives Matter” mozgalom tavaszi fellángolását és a hozzá köthető rendészeti kérdéseket tárgyalja. A megmozdulások általános okainak bemutatása mellett kitér az ellenmozgalmak ismertetésére – mint az „All Lives Matter” és „Blue Lives Matter” –, valamint a közösségi rendészet jelenlegi helyzetének bemutatására is az Amerikai Egyesült Államokban. Mindez azt a célt szolgálja, hogy rálátást nyerjünk arra az aktuális kérdésre, hogy miért is vált az állampolgárok és a rendőrség kapcsolata olyan konfliktusossá, hogy az emberek tüntetéssorozattal fejezik ki tiltakozásukat – többek között – a nem megfelelő rendőri intézkedésekkel szemben, ott, ahol egyébként a közösségi rendészet filozófiáját alkalmazzák.