Függőség és rendészet: addikciók szűrése, kezelése és megelőzése a rendészeti gyakorlatban a tevékenységi alapmodell tükrében - Erdős, Ákos (Magyar Rendészet, 2020)
A tanulmány a tevékenységi alapmodellt elméleti keretként felhasználva mutatja be a rendészeti gyakorlatban megjelenő addikciók szűrésére, kezelésére és megelőzésére szolgáló tevékenységeket, módszereket, illetve a külföldi rendészeti szerveknél bevált jó gyakorlatokat. A tanulmányban négy dimenzióban vizsgálom az addikciók szűrésének, megelőzésének és kezelésének lehetőségeit a hazai rendészeti gyakorlatban: az egyén és hatékonyság, az egyén és egészség, az egészség és szervezet, valamint a hatékonyság és szervezet szintjein.