Egy megyei rendőr-főkapitányság szervezeti kultúrájának vizsgálata – a kutatási módszertan bemutatása - Farkas, Johanna (Magyar Rendészet, 2020)
A tanulmány egy megyei rendőr-főkapitányság szervezetikultúra-vizsgálatának kutatási anyagát, valamint annak hátterét mutatja be azzal a céllal, hogy a rendészettudományi kutatások e téren megvalósuló vizsgálatainak lehetőség szerint alapját képezze a jövőben. Ennek érdekében kitérünk nemcsak a szervezeti kultúra szűkebb értelemben vett elméleti hátterére, de a legfőbb aktuális kérdésekre amellett, hogy a metodikát teljes egészében bemutatjuk.