A motiválás kommunikációs megközelítése a büntetés-végrehajtási intézetekben - Fekete, Márta (Magyar Rendészet, 2019)
A kommunikáció jelentősége megkérdőjelezhetetlen a hétköznapokban és emberi kapcsolataink alakításában. Különféle emberi kapcsolódásokon keresztül lehetőségek széles tárháza nyílik a velünk interakcióba kerülő egyén megnyerésére, befolyásolására, motiválására. Jelen írásunkban arra teszünk kísérletet, hogy körbejárjuk, milyen módokon van jelen a kommunikáció a zárt intézeti közegben, és eszközei hogyan járulhatnak hozzá a hosszú időre elzárásra berendezkedő fogvatartottak motiválásában, erőforrásaik megtartásában.