Hommage à la Police (in nummis)! - Vájlok, László (Magyar Rendészet, 2021)
Hódolat a rendészetnek! – mondhatnánk, és ünnepelhetjük a rendészetet érintő megannyi kerek évfordulót. Az évforduló hangos vagy éppen csendes megünneplése során jusson eszünkbe, hogy egy rendészeti vagy rendészeti jellegű feladatot ellátó szervezet az idők során mennyire vívta ki a társadalom, a civilek, a polgárok megbecsülését. Mennyit tettünk és tettek mások azért, hogy elismerjék szervezetünket, és ennek milyen – szó szerint – kézzelfogható, mindennapokban tetten érhető módja van. E rövid kis írás a történelemtudomány egyik segédtudományán keresztül kívánja rendhagyó módon ezt bemutatni.