A modern technológia kihívásai az egyetemi oktatásban - Nagy, András Zoltán (Magyar Rendészet, 2021)
Napjaink felgyorsult technikai-technológiai fejlődése új kihívásokat jelent a társadalomban. Az egyetemet elhagyó fiataloknak – bármely egyetemen, karon végezzenek is – a napi gazdasági, politikai, technológiai realitásokkal és a jövő ránk váró kihívásaival, az új technológiák lényegével, az erre adott, adható jogi válaszokkal tisztában kell lenniük. A jelenben szerzett, általunk átadott ismeretekre, saját kutatómunkájának eredményeire, tájékozottságára alapozva tud majdan lépést tartani a jövőbeni kihívásokkal, amivel munkája során szembesülhet. A technikai-technológiai újdonságok pedig a mindennapi rendészeti tevékenységet közvetlenül érintik, akár mint alkalmazott eszközt munkájuk során, vagy a technikai-technológiai megoldásokkal való visszaélés lehetőségét.