A rendőri hivatásgyakorlás sajátos szakmaisága - Karsai, Krisztina (Magyar Rendészet, 2014)
A jogalkalmazóknak ugyanazt az anyagi, eljárási vagy végrehajtási jogi, kriminológiai vagy kriminalisztikai matériát kell megtanulniuk, de mivel más a konkrét feladatuk, különböző büntetőjogász-szakmákat kell gyakorolniuk, így nyilvánvaló, hogy a tananyagot is más módszerekkel kell elsajátítaniuk. Ha tudjuk, mire kell alkalmasnak lenniük az itt képzett tiszteknek, az oktatást is ahhoz kell igazítani: más képességeket kell kiépíteni, erősíteni, elmélyíteni a rendészeti képzés során, mint amelyeket a jogászképzésben.