A bíró szemszögéből: jogalkalmazók a mély vízben - Székely, Ákos (Magyar Rendészet, 2014)
A bíró a tárgyalóteremben szembesül a rendészeti képzés eredményességével; az itt megszerzett tudás birtokában végzett eljárási cselekmény törvényes volta a biztosítéka a bizonyíték felhasználhatóságának. A rendészeti felsőoktatásból kikerülő frissdiplomásoknak már az első munkanapjukon teljes elméleti és gyakorlati tudásanyag birtokában kell helytállniuk.